Newspaper article Meat the East 2019

Tuesday, 04-16-2019

De parkeerplaats van de Makro in Hengelo is dit weekend een hemel voor carnivoren

Barbecueën is misschien geen topsport, maar een wedstrijd van de Kansas City BBQ Sociëty is op z’n minst serious business. Als de carnivorenhemel bestaat, is hij dit weekeinde op de parkeerplaats van de Makro in Hengelo.

 -----

Voor de derde keer organiseren Marco Wulff en Huddie Lee Stokes onder auspiciën van de Kansas City BBQ Sociëty (KCBS) een internationale wedstrijd vleesgrillen. Bijna 50 teams uit heel Europa schreven zich in voor wedstrijden in diverse disciplines, variërend van een varken aan het spit (whole hog) tot een spies van gevogelte op de yakitori-grill.

Meat the East heeft plaats op het parkeerterrein van de Makro in Hengelo. “We hebben een deel sfeervol aangekleed als evenemententerrein. Zaterdag en zondag zijn er doorlopend wedstrijden, maar daaromheen zijn gezellige en hilarische side-events geprogrameerd, zoals een streetfoodfestival, een chicken wing eating contest, een bar met speciaalbieren, foodtrucks en lekkere livemuziek”, zegt Marco Wulff.

Geen gratis schranspartij

Het evenement is gratis toegankelijk en het vlees dat tijdens de wedstrijden wordt bereid, wordt na beoordeling door de jury meestal aan het publiek uitgedeeld. “Maar het is absoluut geen gratis schranspartij”, benadrukt Wulff.

De wedstrijd op zondag bestaat uit vier onderdelen (chicken, spareribs, porc en brisket). Het team met de hoogste totaalscore mag zich grand champion noemen. De titelhouder mag meedoen aan The Jack, het KCBS wereldkampioenschap dat in het najaar in de VS wordt gehouden.

Serieuze aangelegenheid

Barbecueën in wedstrijdverband is een serieuze aangelegenheid, weet Wulff. “De meeste teams worden gesponsord. Het vlees dat ze gebruiken is van de beste kwaliteit, duurzaam en diervriendelijk gefokt. Soms kopen ze voor wel 1000 euro aan vlees voor een wedstrijd. Ze kunnen ook geld winnen. Meat the East heeft een prijzenpot van 3750 euro.”

Marco Wulff wil niet ontkennen dat het carnivorenfeest vooral een ‘mannending’ is. “Maar dat is langzaam aan het veranderen. Er doen dit jaar twee vrouwenteams mee en ook onder de bezoekers zien we steeds meer vrouwen”.

Zaterdag en zondag 12.00 tot 19.00 uur. meattheeast.nl

Share »

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Sponsors