De parkeerplaats van de Makro in Hengelo is dit weekend een hemel voor carnivoren

Barbecueën is misschien geen topsport, maar een wedstrijd van de Kansas City BBQ Sociëty is op z’n minst serious business. Als de carnivorenhemel bestaat, is hij dit weekeinde op de parkeerplaats van de Makro in Hengelo.

 -----

Voor de derde keer organiseren Marco Wulff en Huddie Lee Stokes onder auspiciën van de Kansas City BBQ Sociëty (KCBS) een internationale wedstrijd vleesgrillen. Bijna 50 teams uit heel Europa schreven zich in voor wedstrijden in diverse disciplines, variërend van een varken aan het spit (whole hog) tot een spies van gevogelte op de yakitori-grill.

Geduld, dat is de kunst op barbecuewedstrijd in Hengelo

VIDEOHENGELO - Een stukje vlees op de thuisbarbecue, zoals dat zaterdag en zondag bij de officiële barbecuewedstrijd in Hengelo werd bereid? Vergeet het maar. Tenzij u bereid bent een nachtje door te halen om het ultieme varkenslapje in 14 uren te garen.

 

Geheimen te over, op het parkeerterrein van de Makro zaterdag en zondag. Deelnemers aan de wedstrijd Meat the East praten in oppervlakkigheden over de kunst van het barbecueën. „Ieder team heeft zijn geheim”, zegt Demi van het team Smokey Bandits uit Apeldoorn. „Met name in de bereiding, kruiden, injectie. Mijn geheim? Haha, nee hou ik lekker voor mij.”

Page 1 of 2

Sponsors