Wat moet je regelen voor een autoverzekering?

Ben je sinds kort de trotse eigenaar van een auto? En ben je van plan om deze auto binnenkort bij de dealer of het autobedrijf op te halen? In dat geval zijn er enkele zaken waar je alvast rekening mee moet gaan houden. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je een afleverdatum af gaat spreken met de verkoper.

Als je deze afleverdatum afgesproken hebt, moet je vanaf die datum ook de autoverzekering in laten gaan. Hoe je deze autoverzekering af kunt sluiten? Dat doe je gemakkelijk via Autoverzekering.nl. Via deze website vind je razendsnel de perfecte autoverzekering.

Neem goed de polis door

Heb je via Autoverzekering.nl een nieuwe autoverzekering afgesloten? Dan is het advies om de polis goed door te nemen. In deze polis vind je eigenlijk alle voorwaarden. Mocht er in de polis iets onduidelijk voor je staan, is het advies om zo snel mogelijk contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij.

Ben je het niet eens met wat in de polis staat? En krijg je vanuit de verzekeringsmaatschappij geen bevredigend antwoord? Dan heb je in de meeste gevallen 14 dagen de tijd om nog onder de autoverzekering uit te komen. Daar kun je eventueel voor kiezen, maar dan moet je uiteraard wel op zoek naar een andere autoverzekering gaan.

Houd rekening met jouw huidige autoverzekering

Heb je op dit moment al een andere autoverzekering lopen? Dan is het uiteraard zaak dat je die verzekering stop gaat zetten. Althans; dat is het geval als je de verzekering niet meer nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je de auto gaat verkopen. Bij het stopzetten van jouw huidige autoverzekering heb je eigenlijk twee mogelijkheden.

Je kunt er voor kiezen om de autoverzekering zelf stop te zetten. Dit kost enige tijd, maar dan weet je wel zeker dat het goed geregeld is. Je kunt er ook voor kiezen dat jouw nieuwe verzekeringsmaatschappij de verzekering voor je stopzet. Als je bijvoorbeeld voor een nieuwe Allianz Direct autoverzekering hebt gekozen, neemt Allianz Direct dit werk voor je uit handen. Maak hier wel duidelijke afspraken over en check dit voor de zekerheid. Het is zonde om voor twee autoverzekeringen tegelijkertijd te moeten betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.